Waar moet je aandenken bij de indeling van je website?

Welke onderdelen zijn essentieel op je website en wat maakt het leuker? Je wilt een website voor je business en je hebt al een domein, een idee wat je wilt vertellen en laten zien en wie je doelgroep is. Dan kan het maken van je website beginnen. De essentiële onderdelen zijn natuurlijk je aanbod, contact en route gegevens en een over mij/ons pagina.  Maar wat maakt je website leuker? Beter gezegd wat maakt je website  nog aantrekkelijker voor je bezoeker zodat ze niet om je heen kunnen. Laat een website maken die tot actie aanzet!

Waar moet je aandenken bij de indeling van je website?
Jouw magie kort en krachtig verteld op de home pagina. Na een aantrekkelijke kopregel vertel je hier meer waarom men jouw product of dienst zou willen afnemen en vooral wat dat brengt voor je klanten. Je kan vertellen dat jij zoveel trainingen hebt gevolgd en daarom heel veel weet, maar beter kan je vertellen dat jij hen kan helpen met het oplossen van een probleem. Dat onderbouw je dan met waar jouw expertise vandaan komt. Hier geen grote tekstvlakken maar deel het na deze uitleg op in items met steekwoorden in beeld. Denk hier ook aan het feit dan mensen vaker online gaan op hun mobiel dan op een laptop of desktop. Een klein stuk tekst op een laptop leest als een hele lap te scrollen tekst op een mobiel. Wist je bovendien dat steeds meer mensen visueel een website lezen of eigenlijk scannen. Je kunt op de home pagina een samenvatting maken van je aanbod met knoppen zoals: meer lezen/ meer info naar een pagina waar je meer tekst en uitleg kunt geven. Zo hou je de aandacht vast en bedien je toch de mensen die echt meer willen weten. Zorg op de pagina’s ook weer voor buttons waarbij je makkelijk terug naar home gaat.Maak een website met interactie
Een website is opgedeeld in pagina’s. Om een beetje onderscheidend te zijn, kun je de pagina’s met je aanbod voorzien van extra’s. Bijvoorbeeld je aanbod niet alleen in tekst uitschrijven maar door middel van beeld of illustraties in één oogopslag helder weergeven én aanklikbaar maken naar een pagina met meer uitleg over deze dienst of product. Op de contact pagina’s kun je een kaartje laten inlopen zodat men gelijk inzicht krijgt in de route naar je bedrijf. Of plaats een formulier, dat is lekker laagdrempelig om in te vullen voor je website bezoeker. Ook ten alle tijden buttons aanklikbaar maken zodat je bezoekers met 1 klik naar hun mailprogramma gaan en jou direct kunnen contacten. Dit zie ik nog best vaak mis gaan. Hetzelfde kan bij een telefoonnummer, klik en direct bellen. Wat eigenlijk tegenwoordig ook essentieel is, zijn de koppelingen naar de social media kanalen. Maak het makkelijk en laat deze linken op meerdere pagina’s terug komen, zeker op de over mij pagina. Want ze worden na het lezen van deze beste bezochte pagina van je website natuurlijk nieuwsgierig naar meer.
Werk jij graag met prijzen op je website, plaats deze niet te statisch maar maak er overzichtelijk en aantrekkelijk geheel van in de kleuren van je bedrijf met daar komt ie weer: de aanklikbare buttons.

Hoe krijg je meer bezoekers op je website via social media
Bring in the fun! Met bovenstaande onderdelen breng je al heel wat structuur aan maar creëer ook nog een paar simpele extra’s om je website nog aantrekkelijker en informatiever te maken. Goed voor de vindbaarheid is het plaatsen van een blog. Plaats deze op je website en verspreid dit ook op je social media kanalen die weer naar je website linken. En naast een link naar je Insta account, kun je ook je tijdlijn laten inlopen op je website. Je kunt een portfolio plaatsen met externe linken naar je tevreden klanten en laat deze klanten een review schrijven op je Google Business pagina zodat je die weer kunt overnemen op je website. Maak het naast leuker ook makkelijker door je FAQ of wel veel gestelde vragen te plaatsen. Zoek goed uit welke vragen relevant en op google scoren. Geef korte antwoorden, desgewenst met een link naar de info die op je website staat.

Mogelijkheden van een WordPress  website
Klinkt allemaal goed toch? Vervolgens vraag je misschien hoe komt dit er allemaal uit te zien en hoe maak ik zo een website. Het goede nieuws is dat je het uit handen mag geven. Ik maak je website in WordPress waarin deze onderdelen en nog vele andere mogelijkheden zijn verwerkt. Om je een beter beeld te geven van een WordPress website kun je de door mij gemaakte website bekijken. De bevat de vele mogelijkheden binnen WordPress.